Energia Blogi

5. syyskuuta 2018 10.55

”Miksi ostaisin energiaa palveluna, kun pärjäämme hyvin nykyisellä mallilla?”

Blogi | Leo Toivonen, Adven

Yritysten energia-asioista keskustellessamme törmäämme monesti jopa virheellisiin väitteisiin ja olettamuksiin energiaratkaisuiden hankinnasta. ”Meillä on kaikki hyvin” ja ”Haluamme tuottaa energiamme itse” toistuvat keskusteluissa. Kuulostaako tutulta? Oletko kenties itse joskus sanonut samalla tavalla? Kokosimme muutamia näkökulmia keskusteluissa useimmin kuultuihin väitteisiin!

Väite 1: "Meillä on jo kaikki hyvin"

Vai onko kuitenkin niin, että nykyinen energiaratkaisu on tuttu ja turvallinen ja uusien vaihtoehtojen pohtiminen on vaivalloista? Tai tyydytäänkö ihan hyvään tilanteeseen, vaikka asiat voisivat olla paremminkin? Ajan ja muiden resurssien puute saattavat estää yrityksiä pohtimasta uusia vaihtoehtoja tai kehitystoimia.

Mitä hyötyä siis on ulkopuolisista silmistä? Adven on toteuttanut yli 500 erilaista energiaratkaisua kumppaneillemme viimeisen 35 vuoden aikana. Uskomme, että olemme auttaneet asiakkaitamme löytämään entistä parempia energiaratkaisuja tuomalla uusia näkökulmia. Pystymme yhdistämään laajan tietämyksemme monenlaisista ratkaisuista, joita on käytetty erilaisissa energiatoteutuksissa. Lisäksi pureudumme asiakkaan prosessiin ja tilanteeseen kokonaisvaltaisesti energian, vedenkäytön sekä energiatehokkuuden näkökulmista. Näiden avulla uskomme, että voimme tuoda jotain uutta ja merkityksellistä asiakkaillemme tilanteessa kuin tilanteessa.

Me käymme yhdessä kanssanne läpi nykytilanteenne ja annamme näkemyksemme siitä, miten energia-asioita voitaisi kehittää. Kokonaisvaltaisen tarkastelun avulla löydämme ne kehityskohdat, jotka tuottavat yrityksellenne ympäristömyötäistä ja taloudellista lisäarvoa.

Väite 2: "Show me the money"

Kaikessa kehitystoiminnassa tulee tarkasti huomioida taloudelliset vaikutukset eri osapuolille.  Me toimimme asiakkaidemme energiahankkeiden investoijana ja takaamme, että taloudelliset vaikutukset toteutuvat sovitusti. Pelko radikaalista kustannusten noususta on turhaa, koska investoinnin taloudellinen vastuu jää Advenille.

Ratkaisemme asiakkaidemme tarpeita sijoittamalla useita miljoonia euroja omaa rahaamme asiakkaidemme liiketoiminnan tukemiseen. Tämän takia jokainen toteuttamamme energiaratkaisu on tarkkaan analysoitu ja suunniteltu yhdessä asiakkaidemme kanssa. Jokaiselle ratkaisulle tulee olla hyvät perusteet, joihin molemmat osapuolet ovat sitoutuneet. Toimintamme keskiössä on energiaratkaisumme vaikutusten konkretisointi. Esitämme selkeästi, miksi haluamme investoida rahaa uuteen ratkaisuun ja mitä hyötyjä siitä syntyy asiakkaillemme verrattaessa nykytilanteeseen.

Meille asiakassuhteet eivät tarkoita nopeita yleisselvityksiä siitä, mitä kannattaisi tehdä. Me haluamme kokonaisvaltaisen kartoituksen jälkeen myös toteuttaa esitetyt ratkaisut ja nähdä niiden vaikutukset todellisuudessa.  Me rakennamme kumppanuuksia. Olemme kanssanne samalla viivalla ja ratkaisemme yhdessä toimintanne haasteita. Adven on asiakkailleen sekä sijoittaja että hyödyn mahdollistaja.

Hanko Energia

Väite 3: "Teemme jo leasingiä"

Leasing on ollut yleinen toteutustapa erilaisille suurille investointiprojekteille. Me olemme halunneet viedä liiketoimintamallimme kuitenkin syvemmän kumppanuuden tasolle. Me emme ole rahoituslaitos vaan investoija, jolloin kannamme myös hankkeiden taloudellisen vastuun ja olemme asiakkaallemme pitkäaikainen kumppani.

Merkittävä etu syntyy myös siitä, että valitessasi Advenin palvelun, me kannamme rahoitusvastuun kokonaisuudessaan. Meidän palvelusopimuksemme voidaan rakentaa niin, että asiakkaamme voi tarkastella tätä taseen ulkopuolisena investointina yleisimpien kirjanpitosäännösten (US GAAP ja IFRS) mukaisesti.

Kumppanina kannamme myös vastuun laitoksen mahdollisesta uudelleensijoituksesta ja -käytöstä, mikäli sen käyttöä ei haluttaisi myöhemmin jatkaa. Näin investoinnilla on arvoa myös sopimuskauden jälkeen: toisin kuin leasingissä, mikäli sopimus purettaisiin kesken kauden ja asiakkaan täytyisi lunastaa laitos itselleen.

Väite 4: "Haluamme tehdä itse"

Monet haluavat tuottaa tarvitsemansa energian itse, ja se on ok. Silloin kun resurssit ovat rajalliset tai niitä halutaan käyttää fiksummin, on varsin perusteltua hyödyntää palveluntarjoajia, joilta löytyy erityisosaamista.

Me kohdennamme asiantuntijuutemme runsaasti energiaa ja vettä käyttävien asiakkaidemme auttamiseen. Tarjoamme teille ne resurssit, jotka saattavat puuttua yrityksestänne tällä hetkellä. Tästä esimerkkinä vaikkapa lämmöntalteenotto, tehokas jätevesien käsittely tai paikallinen biokaasuntuotanto.

Luotamme myös siihen, että kumppanuus kanssamme tuo enemmän asiakkaillemme kuin vie. Haluamme itse olla todistamassa sitä, kuinka yrityksenne toiminta kehittyy ja saatte taloudellista etua. Mutta mikä parasta, luomme samalla tehokasta ja ympäristöystävällistä toimintaa. Olipa kyseessä vesi- tai hiilijalanjäljen pienentäminen tai mikromuovin vähentäminen, me työskentelemme kanssanne kohti parempaa ja ympäristöystävällisempää tulevaisuutta.

Leo ToivonenLeo Toivonen 
myyntipäällikkö
Adven

Kirjoittaja työskentelee Advenilla myyntipäällikkönä ja haluaa karsia ennakkoluuloja, joita energian ostamiseen palveluna voi liittyä. Ota yhteyttä: leo.toivonen@adven.com

 Adven

 

ADVEN YRITYKSENÄ
Adven on johtava teollisten ja kaupallisten energia- ja vesiratkaisujen tarjoaja Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Latviassa. Adven rakentaa, omistaa sekä hallinnoi asiakkaille höyryä, lämpöä, kylmää sekä veden ja kaasun käsittelyä tuottavia tuotantolaitoksiaan itse. Lisäksi Adven toimittaa kaukolämpöä, lämmittää ja jäähdyttää tiloja geoenergialla sekä toimii maakaasun jakelun ja jälleenmyynnin parissa. Adven palvelee noin 160 teollisuuslaitosta ja hallinnoi yli 83 kaukolämpöverkkoa sekä 23 maalämpölaitosta, joiden yhteenlaskettu kokonaisteho on noin. 1 900 MW. www.adven.fi

ENERGIA 2018 - THE ENERGY EVENT OF FINLAND.
Energia 2018 on Suomen Suurin energia-alan ammattilaistapahtuma. Energiamessuilla mukana olevat yritykset sekä monipuolinen ohjelma tarjoavat ajankohtaisimman tietopaketin kaikille energia-alan ammattilaisille. Tapahtuma kokoaa 23.-25.10.2018 Tampereelle alan uusimmat teknologiat, laitteet ja ratkaisut, kovimmat asiantuntijat ja tekijät. Messualueella on 350 näytteilleasettajan lisäksi tarjolla runsas määrä laadukasta asiantuntijaohjelmaa. Eri aihealueiden ohjelmalavat kohdennetuin teemoin ja alan johtavien asiantuntijoiden puheenvuorot takaavat tehokkaan ja hyödyllisen messuvierailun.

Katso ohjelma »
Lataa ilmainen pääsylippu »Energia 2018

Energiaihmeitä talkoilla
Tomi Kiuru, johtava asiantuntija, Motiva / 19.10.2018

Voiko organisaation innovaatiokyky olla vain erinomainen tai huono? 
Markku Tuovinen, Lic.Sc. (Tech), VTT / 15.10.2018

Liikennepäästöjen vähentämiskeskustelu uusille urille: 3 + 1 pointtia
Raimo Lovio, professori, puheenjohtaja Lähienergialiitto / 10.10.2018

Energiatehokkuus säästää rahaa ja ympäristöä: Suuri potentiaali rakennetussa ympäristössä ja teollisuuden prosesseissa
Tomi Mäkipelto, toimitusjohtaja, Leasegreen Oy / 4.10.2018

Koneet, tekoäly ja robotit, entäs me?
Joni Räsänen, tuotepäällikkö, KPA Unicon / 25.9.2018

Jännempää kuin koskaan ennen
Heidi Paalatie, järjestöpäällikkö, Suomen Tuulivoimayhdistys / 12.9.2018

”Miksi ostaisin energiaa palveluna, kun pärjäämme hyvin nykyisellä mallilla?”
Leo Toivonen, myyntipäällikkö, Adven Oy / 5.9.2018

Aidot kohtaamiset lisäävät ymmärrystä energiasektorin tulevaisuudesta
Helena Kivi-Koskinen, toiminnanjohtaja, World Energy Council Finland / 23.8.2018 

Ilmastotyö kuntien vakiintunutta toimintaa
Kalevi Luoma, energiainsinööri, Suomen Kuntaliitto / 18.7.2018

Energian uusi arvo
Kari Mäki, tutkimusprofessori, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy / 18.6.2018
Sanna Öörni, Co-Creation Manager, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy / 18.6.2018

Kasvaako energia-alan yritysten innovaatiokyvykkyys Suomessa muun maailman tahdissa?
Markku Tuovinen, Lic.Sc. (Tech), Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy / 31.5.2018

Puolisen vuotta energia-alan huipputapahtumaan Tampereella - sitä ennen huolehdittava CHP:n kilpailukyvystä
Jari Kostama, johtaja, energian tuotanto, Energiateollisuus ry / 15.4.2018

Vanhemmat artikkelit:

Energia 2016 blogien äänellä: Linjauksia energian ja ilmaston tulevaisuudesta
13.12.2016: Kooste

Luonto tuo meille vihreää energiaa
22.10.2016: Aslak de Silva, myynti- ja markkinointijohtaja, Narturvention

Pyhäjoella valmistaudutaan tulevaan
18.10.2016: Juha Miikkulainen Fennovoiman kehityspäällikkö

Kuluttaja siirtyy takapenkiltä kuskin paikalle
14.10.20116: Andy Lundström Chief Business Development Officer There Corporation

Yrityksille lisätuloja sähkön kysyntäjoustosta
13.10.2016: Markus Logren Kehityspäällikkö (DI) Helen

Energia-alan bloggarit: vaikuttamista ja verkostoitumista
13.10.2016: Energiamessut & Medita Communication Oy

World Energy Congress tulee Tampereelle
6.10.2016: Lauri Muranen, toiminnanjohtaja, WEC Finland

Energiatehokkuuden parantaminen maksaa itsensä takaisin jo muutamassa vuodessa
30.9.2016: Ari Järvinen, toimitusjohtaja, Lamit Oy

Ekologisessa kaupungissa asuu onnellisia asukkaita
27.9.2016: Katariina Lemetyinen, myyntipäällikkö, Expomark Oy

Energiamurros haastaa myös yritysten liiketoimintamallit – mitä tekee UPM Energy?
26.9.2016: Anne Särkilahti, johtaja, UPM Energy

Puu on elintärkeää uusiutuvaa lähienergiaa
16.9.2016: Harri Laurikka, toimitusjohtaja, Bioenergia ry

Pientuotanto on yhä useamman ulottuvilla - tietoa tarvitaan
13.9.2016: Tapio Tuomi, järjestöpäällikkö, Suomen Lähienergiamliitto ry 

Energian käyttäjät päästöjen vähentäjinä
9.9.2016: Kalevi Luoma, energiainsinööri, Kuntaliitto

Energiatehokas juna - ympäristöä ja asiakasta varten
6.9.2016: Nina Mähönen, Suunnittelupäällikkö rautatielogistiikka, VR Transpoint

Tietoverkkoratkaisut ovat osa nykyaikaista energiainfraa
26.8.2016: Kari Keinänen, Tietoverkot-liiketoiminnan johtaja, Voimatel

Valinnoilla tehokkaampaan energian käyttöön
19.8.2016: Saila Seppo, Uusi energia akatemiaohjelman ohjelmapäällikkö, Suomen Akatemia

Uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden pk-yritykset työllistävät yhä kasvavan joukon ihmisiä ympäri maatamme
20.6.2016: Tapio Tuomi, järjestöpäällikkö, Suomen Lähienergialiitto ry

Yli 1000 MW kotimaista päästötöntä energiaa – tuulivoiman kehittäminen jatkuu
8.4.2016: Anna Tiihonen, tiedottaja, Suomen Tuulivoimayhdistys

Energia 2016 – Kurkistus energian tulevaisuuteen
10.3.2016: Lauri Muranen, toiminnanjohtaja, WEC Finland